Bliv frivillig sprogtræner | Odense Bibliotekerne

Bliv frivillig sprogtræner

Foto: OB

Kunne du tænke dig at blive frivillig sprogtræner? Odense Biblioteker og Borgerservice søger frivillige der kunne tænke sig, at gøre en forskel for mennesker med dansk som andetsprog.


Kan du tale klart og brænder du for at undervise udlændinge i dansk? Kan du møde alverdens mennesker i øjenhøjde og indstille dit læringskompas efter behov? Så er det dig vi mangler. Odense Hovedbibliotek søger frivillige sprogtrænere til vores Sprogcafe og individuelle sprogtræningsforløb. Din baggrund er ikke vigtig, for sprog kan bringes i spil på mange måder. Måske har du erfaring som underviser eller pædagog, måske har du kreative kompetencer eller viden inden for logopædi. Vigtigst af alt er dog dit åbne og nysgerrige møde med andre mennesker, uanset baggrund. 

 

Du bliver en del af en engagereret frivilliggruppe der brænder for at arbejde med sprog og lære nye mennesker at kende. Som person er du derfor selv imødekommende og elsker at lære fra dig. På lige fod med vores andre sprogtrænere kan du forvente at:

 

  • Bidrage ind i et uformelt læringsmiljø.
  • Hjælpe nye borgere på vej ud i det danske samfund.
  • Sparre og samarbejde med andre frivillige.
  • Møde nye mennesker fra hele verden.
  • Blive introduceret og støttet af biblioteket i dit arbejde.
  • Få indflydelse på udviklingen af vores sprogtræningstilbud.

 

Vores sprogtræningstilbud er et åbent, uformelt og socialt læringsrum på biblioteket der besøges af nationaliteter fra hele verden. Deltagerne mødes af både frivillige sprogtrænere og bibliotekarer, og sammen arbejder vi typisk med sprogforståelse, udtale og samtaletræning, og altid med udgangspunkt i borgernes behov.

 

Lyder det interessant, så skriv til bibliotekar Lars Hovgaard (larho@odense.dk).



Af: larho

Udgivet: Onsdag 6. september 2023 • Opdateret: Torsdag 21. september 2023

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier