EU har fokus på kompetenceudvikling | Odense Bibliotekerne

EU har fokus på kompetenceudvikling

Foto: EU-Kommissionen

EU

“The European Year of Skills” har fokus på kompetencemanglen i EU og på at styrke EU’s kompetencestrategi, som vil videreuddanne borgere med henblik på at få bedre digitale kompetencer og kompetencer inden for grøn teknologi.Ka


Kampagnen startede 1. maj 2023 og løber et år. Grunden til at EU har igangsat ”The European Year of Skills” er, at der er mangel på arbejdskraft generelt og i særdeleshed inden for sundhedssektoren, hotel- og restaurationsbranchen og den grønne omstilling.

Hovedmålene i ”The European Year of Skills” er at:
-    Fremme investeringer i uddannelse og videreuddannelse, så folk kan blive i deres job eller finde et nyt
-    Sikre, at de kompetencer medarbejderne har matcher de behov, som arbejdsgiverne eftersøger
-    Matche borgernes ambitioner og kompetencer med de muligheder som eksisterer på arbejdsmarkedet
-    Tiltrække folk fra ikke-EU-lande med de ønskede kvalifikationer

Den overordnede ramme for arbejdet med videreuddannelse er ”European Skills Agenda”. Det er en 5-års-plan, som skal hjælpe borgere og virksomhed med at opnå flere og bedre kompetencer og sætte dem i spil. De værktøjer, som ”The European Year of Skills” anvender er et mix af finansiering fra forskellige puljer, anbefalinger til handling, videnscentre og forskellige platforme, som understøtter jobsøgning, udveksling og beskrivelse af kvalifikationer.

En platform, som arbejdssøgende i EU kan anvende, er EURES. EURES er en database, hvor jobsøgende kan lede efter jobs i hele EU og EØS-landene. Arbejdsgivere kan lægge ledige jobs ind i databasen. Samtidig rummer EURES en del forskellige services til jobsøgende og borgere som har fået job i et andet land. EURES er også et stort netværk af organisationer, som arbejder sammen om at gøre det lettere at bevæge sig rundt som arbejdskraft. I Danmark er bl.a. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og jobcentrene EURES-partnere.

Folkene bag ”A European Year of Skills” håber, at EU kan lykkes med at 78% af arbejdsstyrken kan være i arbejde, at 60% deltager i uddannelse hvert år og at der i 2030 er 15 mio. færre borgere, som er i risikogruppen for fattigdom. På EU’s hjemmeside kan du læse mere om ”A European Year of Skills”.

 



Af: tela1

Udgivet: Søndag 26. november 2023 • Opdateret: Mandag 4. december 2023

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier