EU lancerer innovationspakke til udvikling af kunstig intelligens | Odense Bibliotekerne

EU lancerer innovationspakke til udvikling af kunstig intelligens

Foto: canva.com

EU

EU ønsker, at europæiske virksomheder også skal kunne følge med USA og Kina når det kommer til kunstig intelligens. Derfor har EU-Kommissionen lanceret en kunstig intelligens-innovationspakke.


I december 2023 vedtog EU en lovgivning, som har til formål at regulere brugen af kunstig intelligens. Nu følger så en kunstig intelligens innovationspakke, som gennem en række initiativer skal støtte både nystartede virksomheder og eksisterende små og mellemstore virksomheder i at udvikle løsninger med kunstig intelligens.

Initiativer omfatter:

•    En ny søjle i EU og en række europæiske landes samarbejde om et supercomputer-økosystem i Europa (det såkaldte EuroHPC), så der kan oprettes kunstig intelligens-fabrikker. Disse fabrikker skal give europæiske virksomheder adgang til de nødvendige ressourcer og faciliteter til at udvikle og teste deres KI-modeller.
•    Et kontor inden for Kommissionen med kunstig intelligens som ressortområde. Dette kontor skal sørge for at udvikle og koordinere EU’s indsats på kunstig intelligens.
•    En indsats, hvor økonomisk støtte afsættes inden for rammerne af Horizon Europe og Digital Europe, så talenter kan få støtte til at udvikle sig, og der sikres ekstra støtte til offentlige og private investeringer i nyopstartede virksomheder og opskalering af eksisterende virksomheder.
•    Andre initiativer, som skal understøtte udviklingen af kunstig intelligens, f.eks. GenAI4EU og Alliancen for sprogteknologier.

Planen er at bruge 30 mia. kr i løbet af de næste 3 år på disse initiativer. Planen skal styrke europæiske virksomheders position inden for kunstig intelligens og hjælpe dem i konkurrencen mod USA og Kina. Samtidigt er det vigtigt for kommissionen, at disse initiativer fremmer innovation og støtter udviklingen af pålidelig kunstig intelligens, der respekterer EU's værdier og regler.

 



Af: tela1

Udgivet: Torsdag 11. januar 2024 • Opdateret: Mandag 5. februar 2024

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier