Marjun Syderbø Kjelnæs og Beinta Clothier | Odense Bibliotekerne

Marjun Syderbø Kjelnæs og Beinta Clothier

Foto: Finnur Justinussen

Til Det Store Bogshow d. 20. april har du også mulighed for at opleve et udsnit af det færøske skuespil ”Pigeværelset” (Gentukamarið) opført af skuespiller Beinta Clothier med en efterfølgende samtale med forfatteren af stykket Marjun Syderbø Kjelnæs.


Marjun Syderbø Kjelnæs er digter, dramatiker og romanforfatter. Blandt hendes 14 værker af forskellige genrer, er ungdomsromanerne “Skriva í sandin” (2010) og “Sum rótskot” (2020), samt hendes tre digtsamlinger: ”Rót Tripp” (2012), “Opna” (2016) og “Karmageitin” (2022).

 

Marjun samarbejder også med sangerinden Eivør, og har bl.a skrevet teksten til den musikalske komposition ”At the Heart of a Selkie” med DR Bing Band i 2016.

 

Marjuns andet teaterstykke ”Gentukamarið (Pigeværelset)” havde premiere på den færøske nationalscene i 2022, med Beinta Clothier og Hans Torgarð i hovedrollerne og Anne Zacho Søgaard som instruktør.

 

Forfatteren er nomineret til Nordisk Litteraturpris med sit skuespil “Pigeværelset” og digtsamlingen “Karmageitin”.

 

Til Det Store Bogshow kan du opleve et udsnit af stykket “Pigeværelset” opført af skuespiller Beinta Clothier efterfulgt af en samtale med Marjun omkring hendes forfatterskab og det at være forfatter på Færøerne.


Du kan læse meget mere om Det Store Bogshow og tilmelde dig her

Af Eivør (2016)


Af: kniel

Udgivet: Fredag 14. april 2023 • Opdateret: Fredag 14. april 2023

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier