Nærmer opgavetiden sig på din ungdomsuddannelse? | Odense Bibliotekerne

Nærmer opgavetiden sig på din ungdomsuddannelse?

Hvis det er ved at være tid til, du skal i gang med den store skriftlige opgave på din ungdomsuddannelse, så skal du læse videre her.


Uanset hvor du er kommet til i processen omkring emnevalg og problemfelt, så er biblioteket er det helt rigtige sted at gå hen og få et overblik og vejledning til søgning af materialer.

Og vi har masser af tilbud til dig!

 

Book en bibliotekar

 

Selv om du altid kan henvende dig til os i biblioteket, kan du også aftale et tidspunkt, hvor vi kan give dig 30 min vejledning i litteratursøgning, hvor en bibliotekar på forhånd har forberedt sig omkring dit emnevalg.
 

Du skal blot udfylde formularen, beskrive dit emne, og så aftaler vi et tidspunkt, du kan komme.
 

 

Temasiden Studerende

 

På vores temaside for studerende kan du læse mere om bibliotekets studiefaciliter, få tips til opgaveskrivning og få en guide til at finde rundt på biblioteket.
 

Følg linket her og gå til temasiden for studerende.
 

 

Netbiblioteket

Biblioteket er meget mere end bøger. Vi har et stort univers af digitale materialer, som vi har købt adgang til. Meget af det digitale materiale kan bruges hjemmefra hvis du er borger i Odense Kommune.
 

Hvis du ikke bor i Odense Kommune, kan du altid bruge de digitale materialer fra biblioteket, og vi kan også hjælpe dig med at finde ud af, hvad du har adgang til hjemmefra i din egen kommune.
 

Netbiblioteket er delt ind i overordnede kategorier, og indholdet er en blanding af artikeldatabaser, ebogsbaser, film, leksikon og ordbøger. Der er også databaser der samler mange forskellige digitale materialetyper.
 

Gå til Netbiblioteket og få en ide om, hvad der passer til dit emne
 

 

Lån bøger om opgaveskrivning:

Hvordan skriver man en akademisk opgave, så den lever op til kravene for en videnskabelig tekst?
Guide, der klæder eleverne på til at besvare det skriftlige eksamenssæts opgavetyper, der gælder med 2017-reformen. Formålet er gennem analyse og fortolkning af eksamensopgaver at støtte eleven i den konkrete skrivesituation ved den afsluttende skriftlige eksamen i dansk
Om undervisning i at skrive sagtekster i dansk på alle klassetrin
Grundbog i skriftlig fremstilling, der sigter på at gøre eleverne på de gymnasiale uddannelser til bedre skribenter, samtidig med at den hjælper dem de første mange skridt på vejen til at mestre de danskfaglige eksamensgenrer
Af Mikkel Brunvold (2019)
Undervisningsmateriale til at styrke elevernes skrivekompetencer i de økonomiske fag på hhx: afsætning, international økonomi og virksomhedsøkonomi. Skrivecirklen præsenteres som en gennemgående model. Med tre typer af opgaver: Øv dig, kom videre og bliv kompetent



Af: lksc

Udgivet: Onsdag 6. januar 2021 • Opdateret: Mandag 29. april 2024

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier