Odense Bibliotekerne er blevet verdensmålsbibliotek | Odense Bibliotekerne

Odense Bibliotekerne er blevet verdensmålsbibliotek

Foto: CHORA2030

Som verdensmålsbibliotek understøtter vi alle de danskere, der gerne vil bidrage til et grønnere og mere bæredygtigt samfund ved at sætte lokale aktiviteter i værk, hvor vi sammen kan finde nye løsninger.


De danske biblioteker spiller en vigtig rolle, når det handler om adgang til viden og litteratur om Verdensmålene. Men også når det kommer til lokale fællesskaber har biblioteket meget at byde ind med. 

Som verdensmålscertificeret bibliotek forpligter vi på Odense Bibliotekerne os til at lave arrangementer, der formidler Verdensmålene og inspirerer os alle til at træffe bæredygtige valg i hverdagen. Vi vil lave fællesskabsbasede og bæredygtige aktiviteter sammen med dig, dine venner og din familie på alle de odenseanske biblioteker.

Odense Bibliotekerne har igennem det seneste år arbejdet intenst med at udvikle og planlægge aktiviteter og indsatser på alle vores adresser i byen, der understøtter FN’s 17 Verdensmål og som bidrager til at du kan gøre FN’s Verdensmål til dine Hverdagsmål.

Det har nu resulteret i, at Odense Bibliotekerne er blevet verdensmålscertificeret bibliotek gennem CHORA2030.

Du kan selvfølgelig finde masser af inspiration til viden og litteratur om Verdensmålene eller finde arrangementer om bæredygtighed og Verdensmål lige her hjemmesiden.



Af: chgem

Udgivet: Onsdag 6. september 2023 • Opdateret: Tirsdag 24. oktober 2023

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier