Ny redaktion, cirka samme brev - Nyhedsbrev fra maj | Odense Bibliotekerne

Ny redaktion, cirka samme brev - Nyhedsbrev fra maj

Ny musikbibliotekar

Jeg hedder Jonas og er ny musikbibliotekar på Odense Musikbibliotek. Som led i mit arbejde, har jeg overtaget ansvaret for nyhedsbrevet efter min forgænger, der gjorde et rigtig godt stykke arbejde med at formidle både arrangementer her på biblioteket og musik fra hele verden. Jeg håber at kunne gøre ham opgaven efter, og jeg har lagt ud med en artikel der fejrer fødselsdagen for Meshuggahs debutalbum Contradictions Collapse samt genkomsten af det suveræne danske band Mnemic i deres originale besætning.

Maj byder på mange skønne arrangementer på musikbiblioteket. Der er adskillelige SDMK-sessions, hvor man kan komme og opleve en gratis koncert med de dygtige studerende fra musikkonservatoriet. Den 8. maj får vi besøg af Thorhan, som er en spændende international folkduo, der smelter deres musikalske traditioner sammen til en helt unik oplevelse. I forbindelse med EXPO Robotics og Odense Robotfestival, har vi inviteret den elektroniske musiker, lydkunstner og skribent Jonas Olesen til biblioteket den 23. maj. Her vil han holde et spændende foredrag forankret i hans bog Pionerer & Outsidere, der handler om dansk elektronisk musikhistorie fra det sidste århundrede.
 

Dansk gendannelse og svensk indflydelse
I denne artikel fejrer vi fødselsdagen for udgivelsen af Meshuggahs første album. Meshuggah er et af de mest indflydelserige og spændende metalbands indenfor de sidste fyrre år. Vi kaster også et blik på danske Mnemic, der var frontløbere i d

Læs den fulde artikel her

 

Glæd dig til vores arrangementer i maj:

Koncert med Thorhan

Thorhan er en musikalsk perle med en unik og fascinerende blanding af traditionel islandsk folkemusik, indierock og electronica.


Læs mere om koncerten

Tid og sted: onsdag d. 8. maj kl. 17:00-18:00 på Odense Musikbibliotek
Pris: 50 kr.

SDMK Sessions: Alfred Ocansey
17:17 er blevet lavet om til SDMK-sessions. Konceptet er nogenlunde det samme. Stuerende fra konservatoriet spiller gratis koncerter på biblioteket, som du kan komme og lytte til. 

Tid og sted: torsdag d. 16. maj kl 17:00-18:00 på Odense Musikbibliotek
Pris: Gratis u/ tilmelding

 

Foredrag med Jonas Olesen - Pionerer & Outsidere

I forbindelse med EXPO Robotics og og Odense Robotfestival, giver elektronisk komponist, lydkunstner og skribent Jonas Olesen et spændende foredrag om udviklingen i dansk elektronisk musik.

Læse mere om koncerten 
 

Tid og sted:
Torsdag d. 23. maj kl. 17:00 på Odense Musikbibliotek
Pris: Gratis med tilmelding

Bestil billet

SDMK Sessions - Filip Wolski

17:17 er blevet lavet om til SDMK-sessions. Konceptet er nogenlunde det samme. Stuerende fra konservatoriet spiller gratis koncerter på biblioteket, som du kan komme og lytte til. 

Tid og sted: Onsdag d. 29. maj kl 17:00 på Odense Musikbibliotek
Pris: Gratis u/tilmelding

Du kan se alle Odense Bibliotekernes arrangementer på odensebib.dk

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier