Livestreaming fra AU: Udforskningen af Grønland - før og nu

På billedet ses den schweiziske meteorolog, geofysiker og opdagelsesrejsende Alfred de Quervain lave målinger af vinden på en ekspedition tværs over indlandsisen i Grønland, 1912.
Foto: Aarhus Universitet
Udforskningen af Grønland går langt tilbage i historien hvor ekspeditioner har givet viden om bl.a. øens natur og kultur. Grønland udforskes stadig fx for at klarlægge afsmeltningen af is, landskabet under og begges indflydelse på det globale havniveau.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding - bare mød op.
Tid
18:50 - 21:00
Adresse

Nøglens Kvarter 10B
5220 Odense SØ
Danmark

Udforskningen af Grønland går langt tilbage i historien. Hør om nogle af de videnskabelige ekspeditioner der lige siden 1700-tallet har været med til at forme vores forståelse af Grønlands natur og kultur. Hør særligt om de udfordringer som ekspeditionerne mødte og om deres videnskabelige opdagelser. Hvilke konsekvenser fik de for Grønlands befolkning, samfund og placering i Rigsfællesskabet og verden?

Efter pausen vil du få et eksempel på aktuel forskning i Grønland: forskning i Indlandsisens afsmeltning. Hvor hurtigt smelter den, og hvilke konsekvenser har det når denne vidt udstrakte, kilometer-tykke iskappe mister masse? Hør om nogle af de mekanismer der både påvirker og påvirkes af Indlandsisen. Dyk også med ned i landskabet under isen og se på de bevægelser i undergrunden som er drevet af isen og hvilken indflydelse det hele har på det globale havniveau.