Nyttige EU-links
Her finder du en samling af nyttige links til informationer om EU. Både for dig, som ønsker at studere eller rejse i EU og dig, der har en virksomhed og ønsker at handle på tværs af Europas grænser.
Generelt om EU
Her kan du læse alt om EU. Du kan finde generel information om EU, oplysninger om studie, arbejde, sundhed, rettigheder, politikker og aktiviteter, samt dokumenter og medietjenester m.m.
Europa Kommissions Repræsentation i Danmark
Europa Kommissions officielle kontor i Danmark.
Europa-Kommissionens officielle hjemmeside. Her finder du grundlæggende oplysninger om EU: Generaldirektoraternes og institutionernes hjemmesider, politikker, mål, pressemeddelelser, nyheder, statistikker, databaser, publikationer m.m.
Europa-Parlamentets informationskontor i Danmark henviser her til alt, hvad der foregår i Europa-Parlamentet, bl.a med links til alle medlemmer af parlamentet, ugentligt nyhedsbrev: EP-info o.m.a.
Europa-Parlamentets officielle hjemmeside. Her kan du læse alt om, hvad parlamentet laver og læse om alle parlamentsmedlemmerne.
Folketingets EU-Oplysning er et politisk neutralt informationskontor, der svarer på alle faktuelle spørgsmål om EU. Hurtigt, neutralt, sagligt - og ikke mindst gratis.
Europæisk statistik. Alle statistikker og tabeller kan downloades gratis.
Til virksomheder og erhverv
Det Syddanske EU-kontor i Bruxelles
Det Syddanske EU-Kontor hjælper institutioner, offentlige myndigheder og virksomheder med internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter.
Dit Europa - praktisk guide for virksomheder i EU
Praktiske oplysninger på flere sprog og offentlige tjenester på nettet for virksomheder, der ønsker at gøre forretninger i andre EU-lande. Hjemmesiden er udarbejdet i samarbejde mellem Europa-Kommissionen og de nationale myndigheder.
Hvilke rettigheder og regler gælder for din virksomhed, når du handler på EU’s indre marked? Læs om EU’s regler for handel med varer og tjenesteydelser samt for de særlige nationale regler, du også skal være opmærksom på.
EU-finansiering, -tilskud og -støtte
Siden er en indgang til EU-finansiering i form af puljer, programmer og fonde. Finansieringen kan søges efter målgruppe eller politikområde. Endvidere kan man slå op på aktuelle puljer m.m., hvor der er en konkret ansøgningsfrist.
Job og uddannelse i EU
EURES - Den Europæiske Portal for Jobmobilitet
Her finder du oplysninger om job- og uddannelsesmuligheder i Europa. Eures og de nationale arbejdsformidlinger giver dig rådgivning i den grænseoverskridende jobformidling og hjælper arbejdsgivere i at rekruttere udenlandsk arbejdskraft.
Eurodesk - det europæiske informationsnetværk for unge
Eurodesk fokuserer på information om Europa til unge omkring uddannelse, arbejde, fonde. Netværket har kontakter i hele EU.
Her kan du læse om mulighederne for at tage på udveksling i et andet land med Erasmus+.
For undervisere
DEO er landsdækkende oplysningsforbund, som arbejder for demokrati i Europa. Til brug i undervisning tilbyder de temapakker, videoer og rollespil til brug i undervisning, og man kan som lærer få efteruddannelse , hvor eksperter og didaktikere kommer med ny input til timerne om EU. DEOundervisning er udviklet i samarbejde med en række pædagogiske konsulenter og EU-netværket for undervisere.
Her finder du en række temapakker til grundskoler og ungdomsuddannelser. Hver temapakke indeholder korte tekster, videoer, grafikker og animationer. Folketingets EU-Oplysning har også produceret elevopgaver og lærervejledninger, som du kan lade dig inspirere af.
EU-Kommissionens elev- og lærerhjørne
Hvis man er lærer og gerne vil hjælpe sine elever med at lære om EU, og hvordan det fungerer, findes der her undervisningsmateriale til alle aldersgrupper. Man kan også netværke med andre lærer i hele EU.
Oplev Europa er Europa-Parlamentets og Europa-Kommissionens gratis interaktive besøgscenter. Det kan opleves ved Nørreport i København. Hvis man er en skoleklasse eller større gruppe, kan man kombinere et besøg med et oplæg.
Nyt Europa er en nonprofitorganisation, som arbejder for et bæredygtigt og demokratisk EU. De tilbyder også undervisning, hvor eleverne får mulighed for at diskuterer forskellige EU-problematikker og bruge deres viden om EU.
Rapporter, undersøgelser, informationsbrochurer, magasiner og andre publikationer fra EU’s institutioner og øvrige organer. Kan gratis downloades fra siden.
Lovgivning og traktater
Udenrigsministeriets hjemmeside kommer godt rundt om EU's opgaver og beslutningsprocesser.
Her finder du den europæiske unions lovgivning. EUR-Lex medtager alle gældende direktiver, forordninger samt forberedende retsakter. For eksempel kan du finde forslag til direktiver, der endnu ikke er vedtaget. Dokumenterne er tilgængelige på de officielle EU-sprog. KOM-dokumenter og dokumenter fra EU-parlamentet, ØSU og Regionsudvalget findes i fuld tekst. På EUR-Lex adressen har du desuden adgang til EF-Tidende i ca. seks uger fra udgivelsen.
Dansk Lovgivning, Retsinformation
Dette er statens juridiske informationssystem. EU Links
Gode råd og hjælp til forbrugere i Europa. Kend dine rettigheder, og få hjælp til din klagesag.
Hvis du som EU-borger eller -virksomhed oplever problemer i et andet EU-land, fordi en offentlig myndighed ikke følger reglerne, kan Solvit hjælpe. Solvit minder de pågældende myndigheder om dine EU-rettigheder og samarbejder med dem om at løse problemet.
Lissabon-traktaten er ratificeret i Danmark og var i 2009 godkendt af alle medlemslande. Effektive beslutningsprocesser og mere demokratiske spilleregler for unionens borgere er de to centrale temaer i Lissabontraktaten.