-
Trump vs. Harris: Konsekvenser for Europas fremtid?
Præsidentvalget 2024 er ikke blot en indenrigspolitisk gyser, men også af enorm udenrigspolitisk betydning. Kom med, når vi analyserer...Europe DirectArrangementet er gratis, men kræver tilmelding via deo.dk: Tilmeld dig her
Demokratiets fremtid i USA
Præsidentvalget i 2024 ses af mange som en kamp om selve USA’s sjæl. På den ene side står Kamala Harris, den første kvindelige vicepræsident og nu præsidentkandidat, der repræsenterer et ønske om social retfærdighed og internationalt samarbejde. På den anden side står Donald Trump, der søger at genvinde præsidentembedet med sin nationalistiske dagsorden og løfter om at sætte Amerika først. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via deo.dk Tilmeld dig her
Præsidentvalgets betydning for EU
Men valget har også stor udenrigspolitisk betydning. Trumps isolationisme truer USA’s rolle som Europas beskytter, mens Harris lader til at videreføre Bidens bestræbelser på diplomati og pragmatisme. Hvordan bør Europa forholde sig?
Debat og analyser
Deltag i debatten, hvor vi analyserer valgkampen i USA og diskuterer, hvad valget af enten Trump eller Harris vil betyde for Europa og EU.
Få indsigt i:
- Præsidentvalget 2024
- Kamala Harris
- Donald Trump
- Polariseringen i USA
- Valgets mulige indflydelse på Europa og EU
Paneldeltagere:
Jørn Brøndal er professor og leder af Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, hvor han blandt andet forsker i USA, USA’s indenrigspolitik og amerikanske præsidentvalg.
Ole Bruun er professor MSO ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet, hvor han blandt andet forsker i USA, forholdet mellem USA og Kina og bias i danske mediers dækning af USA.
-
Spis med EU: Forstå EU-Afrika-relationen
EU og Afrika har en lang historie med samarbejde og udviklingsprojekter, men forholdet er også præget af udfordringer og komplekse...Europe DirectSarah Kristine Poppelkvist Johansen er aftenens oplægsholder. Sarah er Ph.d.-studerende ved DIIS og forsker i EU’s globale rolle og forholdet mellem EU og Afrika. Udover forholdet mellem EU og Afrika vil hun også tale om hvordan EU’s udviklingsfinansiering er med til at definere og omdefinere relationen mellem EU og Afrika. Undervejs taler Sarah Kristine Poppelkvist Johansen også om EU’s rolle, legitimitet og position som global aktør i en international orden i forandring.
Undervejs i arrangementet serverer Europe Direct Odense et måltid mad.
Tid og sted
Torsdag d. 5. december kl. 17.30-19.30 på Odense Hovedbibliotek.
Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.
-
De senere år er der kommet et større og større fokus på litteraturens helende egenskaber. Vi sætter fokus på litteraturen som en metode til heling, udvikling og indsigt i sig selv og andre. Moderator er litteraturkonsulent Michael Linde Larsen.
I samtalen deltager:
- Johanne Kragh Hansen, læge og ph.d.studerende ved Center for Leverforskning på OUH. Johanne forsker i at mindske stigma forbundet med alkoholrelateret leversygdom igennem afholdelse af læse- og skriveværksteder.
- Karen Høgh, peermedarbejder ved Psykiatrisk afdeling Odense. Karen står bag projektet Litterær Lindring, hvis mål er at fremme mental trivsel gennem skønlitterær læsning, skriveøvelser og fællesskab.
- En deltager fra projektet Litterær Lindring, som har oplevet litteraturens effekt på mentale udfordringer.