At leve med et tabu kan være en stor belastning. Selvom vi lever i et frisindet og demokratisk samfund, er der stadig tabuer som præger vores sociale relationer og øger polariseringen. For når vi lukker øjnene for alt det svære, får det ofte lov til at udvikle sig langt mere, end det behøver.

Vil du have en teaser på, hvad vi planlægger? Så læs mere om de kommende aktiviteter her: 

 

Den 7. november får Vollsmose Bibliotek besøg af Headspace, som er et samtaletilbud for unge mellem 12-25 år, der har brug for nogen at tale med. 

Headspace Odense vil fortælle om deres tilbud, og de vil interviewe digteren Sebastian Nathan. Sebastian Nathan er en ung digter, som blev uddannet på Forfatterskolen i 2019. Han debuterede i 2021 med digtsamlingen ”Honey Moon”. I 2024 udkom digtsamlingen ”Engle”, som handler om at få en psykiatrisk diagnose, gå i behandling og give de indre symptomer en plads i verden – også selvom andre ikke kan se dem. Sebastian Nathan har haft depression, angst og har fået diagnosen skizotypi.

Du vil også kunne høre Ehab Atiqa fortælle sin egen historie. Ehab er ambassadør i EN AF OS, og kender derfor alt til det selv at have en psykisk lidelse. 

Vi slutter aftenen af med fællesspisning.

Den 14. november sætter Hovedbibloteket fokus på alle tabuer. Gennem dialoger, fortællinger og fællesskaber skruer vi op for nysgerrigheden og ned for fordommene, når vi kører biblioteket i stilling som rum for tabunedbrydning - nu og i fremtiden. 

Aftenen vil være en blanding af oplæg fra rådgivningscentre, kunstnere og borgere der har tabuer tæt inde på livet. Tilmeld dig arrangementet her

 


 

Vi er slet ikke færdige med at planlægge rammerne for tabunedbrydning endnu. Følg med på siden her, eller på Facebooksiderne for Odense Hovedbibliotek og Vollsmose Bibliotek, hvor vi løbende deler mere information om, hvad der kommer til at ske. 

 

Vil du være med til at dele dine oplevelser? Eller har du nogle gode idéer til, hvordan vi kan arbejde med tabuer? Så er du mere end velkommen til at kontakte Lars eller Mads

 



Af: larho

Udgivet: Torsdag 18. april 2024 • Opdateret: Tirsdag 20. august 2024