Børn anmelder bøger i projektet 'Giv bogen videre' | Odense Bibliotekerne

Børn anmelder bøger i projektet 'Giv bogen videre'

Foto: OBB Pernille Kjær Larsen

Onsdag den 18. maj har ca. 100 elever fra 4. og 5. klasse været med til at fejre afslutningen på læselystprojektet 'Giv bogen videre'.


Projektafslutningen blev fejret med filur-drinks og chips i rigelige mængder.

'Giv bogen videre'-projektet startede i september 2021, hvor tre 4. klasser og en 5. klasse fra Højmeskolen, Tingløkkeskolen og Sanderumskolen første gang besøgte Dalum Bibliotek i forbindelse med projektet.

Formålet med projektet har været at understøtte børns lyst til fritidslæsning, ved at lade dem selv udvælge, anmelde og anbefale bøger til andre børn, på deres egen alder. Alle eleverne i projektet har derfor læst og anmeldt en bog, og alle anmeldelserne kan ses på odensebib.dk/givbogenvidere

Fremadrettet vil Dalum Bibliotek fortsætte med at udbygge odensebib.dk/givbogenvidere anmeldelsesbasen, ved at indbyde skoleklasser til at komme ind på biblioteket, hvor de bliver oprettet som lånere, hvorefter de kan indsende deres anmeldelser af bøgerne via hjemmesiden.

Hver klasse har udvalgt tre bøger, som vi har indkøbt ekstra eksemplarer af, så endnu flere børn kunne få mulighed for at læse dem. Til disse bøger har de lavet videoanmeldelser, som de så på storskærm. De udvalgte bøger og videoanmeldelserne kan ses på børnebiblioteket på Dalum Bibliotek – og du er selvfølgelig velkommen til at låne bøgerne med hjem.

 

Læs mere om projektet og læs anmeldelserne på odensebib.dk/givbogenvidere 

 



Af: pekj

Udgivet: Torsdag 19. maj 2022 • Opdateret: Torsdag 9. juni 2022

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier