Nye læsehuler i haven bag Dalum Bibliotek | Odense Bibliotekerne

Nye læsehuler i haven bag Dalum Bibliotek

Foto: Dalum Bibliotek

Kom forbi haven bag Dalum Bibliotek og oplev Bøgernes Tempel, Ordets Hule og Legens Hus. De 3 læsehuler er bygget af genbrugsmaterialer blandt andet kasserede bøger, så man skal skynde sig at opleve hulerne før de bliver nedbrudt af vejr og vind.


Den lokale kunstner Jette Mellgren har her i september, i samarbejde med Odense Aftenskole og en partner fra Polen, afholdt en praktisk workshop relateret til FN’s verdensmål om bæredygtige byer og lokalsamfund. Resultatet af workshoppen er 3 fantastiske læsehuler bygget af genbrugsmaterialer, hvor der indgår kasserede bøger fra biblioteket som byggemateriale.

Det 3 huler har fået navne og kan bruges på forskellige måder:

Bøgernes tempel
Med bøger som et symbol på viden, har vi bygget et tempel med mosaikvinduer. Mosaikvinduernes bøger kan drejes rundt som det lyster, hvorved der kan skabes mere lys eller mørke i hytten.

Ordets hule
Den cirkulære hule er bygget op af åbne bøger, der hænger fra et jernstativ. Inde fra hulen kan du kigge direkte op i en blå himmel og du kan gå på jagt efter ord og historier i de åbne bøger.

Legens hus
Huset er bygget i en solid træstruktur, der med sit mangefacetterede ydre indbyder til leg.

Det er konstrueret så det giver mulighed for aktiviteter både ude og inde. Du kan tegne med kridt, rotere bøger, finde stjernetegn og samtidig kan du i husets åbne struktur følge med i verden udenfor.

Hulerne er bygget som en del af et ERASMUS projekt og er støttet af Odense Kommune.



Af: ctma

Udgivet: Mandag 26. september 2022 • Opdateret: Mandag 26. september 2022

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier