Skoleelever: Hjælp til opgaveskrivning under nedlukningen | Odense Bibliotekerne

Skoleelever: Hjælp til opgaveskrivning under nedlukningen

Foto: Unsplash.com

Hvordan finder du de helt rigtige materialer og kilder til din opgave, når du ikke kan gå på biblioteket? Du bruger selvfølgelig bibliotekets mange gode databaser.


Søg materialer - trin for trin

Nu hvor du ikke kan besøge det fysiske bibliotek, så kommer her en oversigt over bibliotekets gode netbaser. De er fyldt med hjælp og værktøjer til den gode opgave, og det er bare at gå igang.

 

Brug netmedierne

Gennem biblioteket er der forskellige muligheder, når det gælder lektie- og opgavehjælp til elever. Her er et overblik over nogle af de nettjenester som er oplagte til elever i folkeskolen. Bemærk at nogle af platforme kan kun tilgås med elevens UNI-login eller eget bibliotekslogin. Hvis I blot følger linket heri artiklen, så ender I det helt rigtige sted.

 

Faktalink

Hvis du stadig er i tvivl om hvilket emne du vil skrive om, kan du starte ud på Faktalink. Faktalink er bibliotekets platform med artikler om alverdens emner - også om emner som der endnu ikke er nået at blive skrevet bøger om, fx den aktuelle Corona-virus. Der er også altid gode kildehenvisninger til videre søgning om dit emne.

 

Forfatterweb

Forfatterweb er et oplagt medie til opgaveskrivning i danskfaget. Hjemmesiden gennemgår de forskellige tidsperioder, litterære genrer samt forfattere som børn i skolen - og fritidslæsningsregi - har mulighed for at stifte bekendskab med.

 

Gyldendals online-ordbøger

Gyldendals online-ordbøger er de store, tunge og røde ordbøger som er blevet digitaliseret. De er nemme at bruge, og oplagte til sprogfagene.

 

Historiens Verden

Mangler man overblik over de store historiske perioder, så er Historiens Verden et oplagt medie at ty til. På siden har man mulighed for, at tilgå forskellige temaer i verdenshistorien. Dette gælder uanset om man er interesseret i middelalderen eller skal skrive opgave om specifikke temaer som ungdomsoprøreret i Danmark.

Et tip: I toppen af hver artikel kan man sætte sværhedsgraden for artiklen til 'let', 'middel' eller 'svær'. Det betyder at alle kan være med - uanset hvilket niveau man ligger på.

 

eReolenGo

eReolenGo er børn og unges eget litterære univers med bøger om spænding, fantasy, venskab, letlæsning og meget mere. Det er bibliotekernes online bogplatform. Med ens eget bibliotekslogin (det man bruger når man låner bøger på biblioteket eller logger ind på odensebib.dk) har man rådighed over et hav af e-bøger og lydbøger. Det skal dog lige nævnes, at eReolenGO! er skabt til hyggelæsningen efter dagens lektier er overstået, og ikke til frilæsning eller klassesæt i skolesammenhæng.

 

God fornøjelse med opgaveskrivningen!



Af: chaga

Udgivet: Mandag 16. marts 2020 • Opdateret: Mandag 28. februar 2022

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier