Foto: Colourbox.com

De fleste af os har prøvet at være alene hjemme en mørk aften og lige pludselig høre en uforklarlig lyd i huset – det er ikke katten, for den ligger på sofaen, men hvad er det så? Vi stivner, hjertet hamrer og hjernen går i selvsving. Vi forestiller os det værste, og tror at vores sidste time er kommet. I langt de fleste tilfælde er der dog heldigvis en helt logisk og - ikke mindst - en helt ufarlig forklaring. Vi ånder lettet op, og morer os måske endda lidt over hvor fjollet vores reaktion var. 

Men så er der desværre også de gange, hvor den ukendte lyd i huset ikke bare er noget, vi bilder os ind. Der er nogle i huset – og de har ikke gode intentioner… Det er lige præcis situationer som disse og andre situationer, hvor mennesker i virkelighedens verden er blevet ofre for dem, der ikke har gode intentioner, som vi sætter fokus på på årets festival. 

Vi går blandt andet bag om sygeplejerskesagen og Netflix-serien "Sygeplejersken", når vi får besøg af journalisten Kristian Corfixen, som har skrevet bogen, der ligger til grund for Netflix-serien. Vi får også besøg af Danmarks førende ekspert inden for 'criminal profiling', Florence McLean, som har skrevet bøgerne "Ondskabens psykologi: profiler af seriemodere" og "Seriemorder: mennesket bag monsteret". Florence fortæller blandt andet om, hvilke parametre man ser på, når man skal finde og fange en seriemorder.

Men det er selvfølgelig ikke kun i true crime, at virkelighedens horror gemmer sig. Den findes også i fortidens hekseforfølgelse og djævleuddrivelse, hvor helt almindelige mennesker blev udsat for grusomme overgreb eller forbrydelser, fordi de skilte sig ud fra normen. I historien finder vi også nogle af de mest grusomme karakterer som, hvis de levede idag, ville blive regnet blandt de mest barbariske seriemordere. To af disse kan du høre om på årets festival, nemlig Blodbaronessen Elizabeth Bathory og Vlad III, som de fleste nok kender under navnet Vlad Spideren - manden som Bram Stokers Dracula var inspireret af.

Der gemmer sig selvfølgelig også meget mere i årets program – blandt andet er vi meget stolte af - sammen med Musikhuset Posten - at kunne præsentere fantastiske Myrkur. Amalie Bruun, alias Myrkur, leverede en fantastisk koncert på Copenhell 2022, og med sit seneste album "Spine" forkæler hun os endnu engang med hendes helt særlige blend af second-wave black metal og den nordiske folkemusik. Du kan opleve Myrkur til en artist talk på Hovedbiblioteket, inden hun senere samme dag giver koncert på Posten.

Derudover får vi også besøg af forfatter Kenneth Bøgh Andersen, og du kan selvfølgelig vanen tro shoppe på Dark Market og se horror helt til den lyse morgen til vores traditionelle Horror-marathon. Dét og meget mere, kan du glæde dig til på Skrækfest 2024!

Skynd dig tilbage til programmet og find billet til dit næste gys!

Du kan også hente programmet som pdf her.



Af: chgem

Udgivet: Tirsdag 6. december 2022 • Opdateret: Fredag 9. februar 2024