Lektørudtalelse
Forfatter : Torben Bråe Olesen
Kort om bogen
Billedbog, der fortæller om den mad, vi spiser. Hvor kommer den fra? Og hvordan er den blevet produceret? For børn på 4-7 år
Beskrivelse
Først fortælles om det, vi spiser, og om hvor vi måske køber det. Derefter fortælles der om mælken, der produceres på en bondegård eller større mælkebedrift. Der fortælles om malkning med mindre malkemaskine eller mælkerobot i mælkebedriften. Der er afsnit om brød fra bageri eller brødfabrik, og om hvordan der bages brød de to forskellige steder. Kødet der produceres til gårdslagteri eller slagteri kommer fra grise, der har levet på en bondegård eller større bedrift. I en æblehave gror æblerne på store naturlige æbletræer og høstes af æbleplukkere på stiger. I plantagen er træerne lidt lavere og står tæt, og æbleplukkerne går rundt og plukker æblerne. I æblehaven bruges ikke pesticider til at bekæmpe skadedyr, som man gør i æbleplantagen. Der er også afsnit om produktion af fisk, æg og tomater. Illustrator og forfatter har fx også illustreret Disco!
Vurdering
Det er en fin billedbog, der giver overblik over, hvordan almindelige fødevarer produceres. Bogen tager ikke ikke stilling til tilsætningsstoffer eller om økologisk produktion er bedst. Den fortæller om produktion på fabrik og produktion i mindre enheder, som fx bondegård eller bageri. Billederne er tydelige og enkle med mange detaljer, og meget forklares også i den enkle og ligefremme tekst
Andre bøger om samme emne
Der findes også billedbøgerne Vores mad og Hvad spiser vi?